Servicii Oslobanu Neuro

Furnizăm servicii medicale specializate pentru diagnosticarea, tratarea și gestionarea afecțiunilor sistemului nervos. Iată ce oferim:

Diagnosticare

Diagnosticul neurologic este un act complex la care concura datele anamnezei (acuzele pacientului), examenul obiectiv general, examenul neurologic si explorarile paraclinice (analize de laborator, rezonanta magnetica, computer tomografie, electroencefalografie, electromiografie, potentiale evocate).

Tratament

Tratamentul in neurologie cuprinde masuri generale si tratament specific.
Masurile generale se refera la schimbarea dietei, psihoigiena somnului, efortul fizic, eliminarea factorilor de stres.
Tratamentul specific este medical (simptomatic si etiopatogenetic, cand e posibil) si uneori chirurgical.

Monitorizare

Monitorizarea pacientului cronic presupune consultatii periodice (de obicei la 6 luni) pentru urmarirea evolutiei bolii si eficacitatea tratamentului.

Profilaxie

Profilaxia afectiunilor neurologice reprezinta ansamblul masurilor medicale care se iau pentru prevenirea aparitiei sau pentru limitarea efectelor acestor afectiuni; se refera la un program de masuri care cuprinde tratament medicamentos in combinatie cu modificari ale stilului de viata.

Profilaxia este deosebit de importanta in neurologie, cunoscut fiind faptul ca o data aparuta o boala, deficitele neurologice sunt greu de recuperat. Profilaxia bolilor neurologice poate fi:

Primara – pacientul are anumiti factori de risc pentru o boala care trebuie monitorizati si ale caror efecte trebuiesc ameliorate. Spre exemplu: hipertensiune arteriala, diabet zaharat, hipercolesterolemie ca factori de risc pentru un accident vascular cerebral.

Secundara – pacientul a dezvoltat o anumita boala neurologica (de exemplu, un accident vascular cerebral) si se doreste evitarea sau reducerea riscului producerii unui alt AVC.

Ce cuprinde consultatia neurologica

Consultatia medicala de specialitate pentru afectiuni acute si subacute precum si acutizari ale bolilor cronice, cuprinde:

1. Anamneza, examenul clinic general, examenul obiectiv neurologic, stabilirea protocolului de explorari si/sau interpretarea integrativa a explorarilor si a analizelor de laborator disponibile efectuate la solicitarea medicului de familie si/sau a medicului de specialitate, in vederea stabilirii diagnosticului;

2. Unele manevre specifice pe care medicul le considera necesare;

3. Stabilirea conduitei terapeutice si/sau prescrierea tratamentului medical si igieno-dietetic, precum si instruirea in legatura cu masurile terapeutice si profilactice;

4. Recomandare pentru dispozitive medicale, dupa caz;

5. Bilet de internare, dupa caz;

6. Bilet de trimitere catre alte specialitati, dupa caz;

7. Bilet de trimitere pentru investigatii paraclinice, dupa caz;

8. Eliberare de concediu medical, dupa caz.

Programări

Pentru a vă asigura un loc în program, vă rugăm să ne contactați telefonic la numerele 0219338 sau să folositi formularul de programare online de pe site-ul nostru. Suntem aici pentru a vă oferi asistența medicală de care aveți nevoie, iar echipa noastră dedicată vă va ajuta să găsiți un moment potrivit pentru consultația dumneavoastră.